olifant

Tanzania

2005

  • Reisverslag
  • Foto's

Tanzania
februari 2005.


Woensdag 16 februari 2005.

Trein van 05.40 uur uit Hardenberg. Na overstappen in Zwolle en Amersfoort zijn we om 8.00 uur op Schiphol. Hier eerst ingecheckt en bagage ingeleverd. Tot 9.30 uur rondgelopen en een bak thee gedronken. In de vertrekhal bij gate E2 gewacht tot we aan boord konden om 9.50 uur. Uiteindelijk met 15 minuten vertraging (11.05 uur) vertrokken. Voor Johan een hele belevenis. Een redelijk rustige vlucht, alleen boven Afrika, na ongeveer 5 ½ uur vliegen wat last van turbulentie. Onderweg de horloges verzet want er is een tijdsverschil van 2 uur.

Geland op Kilimanjaro om 21.05 uur, temperatuur bij het uitstappen 29ºC. Na het passeren van de douane en het zoeken van ons reisgezelschap, vertrokken richting Arusha rond de klok van 22.00 uur. Na een reis van ongeveer 40 minuten over putholes, speedhumps etc aangeland bij het hotel ( Moivaro Coffee Platation Lodge BB). Het laatste stuk over een hobbelende, achtbaanachtig “off the road” zandkuilen weg. Het hek van de lodge werd open gedaan door een medewerker gekleed in winterjas/muts/handschoenen. Na wat gesteggel kregen we de sleutel van kamer B. Nog een glas wijn gedronken in de bar en om 00.15 uur naar bed.


Donderdag 17 februari 2005.

Na een “onrustige” nacht (vreemd, kort hard bed en veel vreemde geluiden en muggen) om ca. 8.00 uur op. Ontbijtbuffet. Om 10.00 uur met tas en “koffer” van de kamer, 11.00 uur “briefing” over het verdere programma. 1e foto’s gemaakt rond the lodge, o.a. Mount Meru.

Na de lunch (groentesoep, kip met rijst of een soort karbonade met frites, beide met rode kool en een fruitsalade toe) in de jeep. We delen deze met 4 anderen, Carlos en Ank van der Veen uit Leeuwarden en Rob en Marian Moes uit Egmond aan Zee.

Onderweg een stop om water te kopen en 2x bij een soort souvenirwinkel. Rond 17.00 uur kwamen we aan bij volgend onderkomen: Lake Manyara Hotel. We krijgen kamer 82. Nog even wat rondgelopen, omgekleed en toen richting diner (buffet)


Vrijdag 18 februari 2005.

Ondanks dat het warm was hebben we goed geslapen. 6.30 uur opgestaan. Vanaf het balkon hebben we de zon op zien komen. Rond 7.00 uur ontbeten. 8.00 uur rijden we richting Lake Manyara National Park. Hier ongeveer 4 ½ uur rondgereden. Olifanten, apen, giraffen, nijlpaarden, impala’s, zebra’s, eenden, lepelaars, wrattenzwijnen gezien. 12.15 uur terug in de lodge voor de lunch (buffet). Rond 13.30 uur weer in de auto en nu rijden we richting Ngorogoro. Hier reden we over de rand van de krater richting de Serengeti. Onderweg bijna een aanrijding met een olifant gehad. Aan het eind van het Ngorogoro gebied kregen we de gelegenheid om een Masai nederzetting te bezoeken maar $ 20,- p.p. vonden we toch wel iets te veel.De weg vervolgd over de Serengeti. Onderweg diverse dieren gezien: zebra, giraffe, aantal gazelle soorten struisvogels, olifanten, secretarisvogel, impala jong van ± 2 uur oud. Ongeveer 18.30 uur kwamen we aan bij de Serona Wildlife Lodge (kamer 34) Hier zit je echt midden tussen de dieren, de apen en klipdassen zitten op de stoep, het balkon en rennen over het dak etc. Om 19.30 uur richting restaurant, eerst nog een biertje in de bar. Daarna tot 21.30 uur aan tafel, iemand uit de groep was jarig en werd verrast met taart en zang. Om 22.30 uur plat gegaan.


Zaterdag 19 februari 2005.

6.15 uur op, aangekleed en vanaf de rotsen bij het restaurant de zonsopkomst bekeken. Het restaurant is op/in een “kopje” gebouwd. 7.00 uur ontbeten en een lunchbox gevuld. Om 8.00 uur weer op pad om een hele dag wild te gaan zoeken op de Serengeti. Als we ’s morgens al blij waren met zo’n 1000 zebra’s en gnoes, later zagen we mega hoeveelheden bij een waterdrinkplaats. Onze lunch opgegeten bij een kopje de “gongrock” en daarna weer verder op zoek. De oogst was uiteindelijk zeer veel zebra’s en gnoes en nogal wat ander “loslopend” spul: een groep jonge leeuwen (2 x ♀ en 3 x ♂) een groepje topi’s en nog een paar leeuwenwelpen op een tak. Rond 16.00 uur waren we weer terug bij de lodge. Wat rond gerommeld, douchen en omkleden en de zonsondergang bekeken. Daarna diner. Om 21.00 uur terug op de kamer, tas vast weer gepakt en om 22.00 uur het licht uit.


Zondag 20 februari 2005.

Johan staat op met diaree en heeft de hele dag eigelijk alleen maar doorgebracht op de achterbank van de jeep. Onderweg hebben we wel diverse stops gemaakt voor foto’s, o.a. een aantal keren bij cheeta’s. Lunch vanuit een lunchbox. Leonora voelt zich ook al minder fit en heeft ook aan een ½ broodje al genoeg. ’s Middag komen we al op tijd aan in de Ngorogoro Sopa Lodge. Een hele mooie kamer ( nr. 68) Leonora is nog wel naar het restaurant gegaan (soep voor Johan geregeld) en heeft nog wel iets gegeten. Vroeg gaan slapen.


Maandag 21 februari 2005.

Johan is nog steeds niet opgeknapt, is dan ook in bed blijven liggen. Leonora is wel naar het restaurant gegaan maar heeft daar ook niet zoveel gegeten. Heeft daar wel 2 lunchboxen geregeld en ons voor vandaag afgemeld. We hebben de rest van de dag op de kamer doorgebracht. Veel gedronken (zoet/zout:jakkes = water met O.R.S.) en wat geprobeerd te eten. Het uitzicht vanuit de kamer over de krater is prachtig. Hier diverse keren de auto’s, met de verrekijker, bekeken die in de hitte op zoek waren naar wild. ’s Middags met de hotel dokter gesproken over wat nu het beste te doen en later met onze chauffeur geregeld dat we morgen rechtstreeks vervoer krijgen naar Arusha.

Johan het avondeten (bouillon en witte rijst) op de kamer genuttigd, Leonora in het restaurant (half bordje soep en wat kipfilet). Vroeg naar bed.


Dinsdag 22 februari 2005.

Na met moeite 1 broodje voor Leonora en Johan niets, vertrekken we om 7.30 uur. Het eerste gedeelte is onze route gelijk aan wat de rest moet afleggen dus rijden we gewoon in “onze eigen” jeep mee. Onderweg nog een souvenir stop (kandelaars gekocht) Om ± 11.30 uur komen we bij de “splitsing” hier staat een busje voor ons klaar. Afscheid genomen van onze mede passagiers en chauffeur.

In Arusha eerst naar een hotel in het centrum naar een kantoor van Leopard tours voor een gesprek met Mr. Samir voor uitleg over de regelingen en om $260 te betalen voor het vervoer en het extra hotel. Toen naar ons hotel: Serena Mountain Village, aan de rand van de stad aan de weg naar het vliegveld. Hier kregen we een prachtig “hutje”. Na wat droge crackers en een banaan tot 17.00 uur liggen lezen. Toen in de tuin thee gedronken en wat foto’s gemaakt. Diner om 19.30 uur: kop bouillon met wat stukjes vlees en groente en iets gegrilde vis met wat rijst. Na het eten een mail gestuurd en ff naar Hardenberg gebeld.


Woensdag 23 februari 2005.

Het is weer of nog steeds “mis” met ons beiden, erg rustig aan dus. Voorzichtig ontbijt met thee, paar schijfjes meloen, ananas 1 broodje en 1 banaan. Via de receptie extra tabletten tegen diaree geregeld. Tot 11 uur mogen we op de kamer blijven, dus daar liggen/zitten lezen. Daarna verder gelezen in de lounge met een potje thee. Om 12.30 uur “voorzichtig” geluncht met wat “veilige” dingen van het salade buffet, toen kipfilet waar we de saus afgeschraapt hebben met rijst en ½ bakje fruit toe + thee. Weer terug naar de lounge waar we rond 14.30 uur een telefoontje kregen van Mr. Samir van Leopard Tours die zeer belangstellend informeerde hoe het met ons was en of er nog iets gedaan moest worden.

Tot 18.30 uur in de tuin gezeten en toen was het busje er dat ons naar het vliegveld bracht. Na inchecken en paspoort controle in de vertrekhal gezeten. Het vliegtuig wat al met vertraging aankwam, vertrok om ± 23.30 uur. Na een stop ( 1 uur) in Dar Es Salaam, voor tanken en schoonmaak, op weg naar Amsterdam. Onderweg de horloges weer 2 uur verzet en na een ontbijt aan boord landen we om 8.20 uur.

De bagage opgehaald en een kop thee bij de Burger King en toen de trein van 9.21 uur en om ongeveer 11.30 uur waren we weer in Hardenberg.

 

Voor het weergeven van de inhoud op deze pagina is een nieuwe versie van Adobe Flash Player vereist.

Adobe Flash Player ophalen

Voor het bekijken van de fotos zonder flash klik hier