bergen

Oostenrijk

2011

  • Reisverslag
  • Foto's

Oostenrijk 2011

5 augustus.

Vertrekken we vroeg vanuit eerst Hardenberg en vervolgens Mariënberg met de 2 caravans en 7 personen en 1 hond(je). Onderweg sliepen de kids gelukkig nog een poosje. We hebben voor onderweg een camping gereserveerd zodat we niet in een keer hoeven door te rijden. Dus op naar Ulm??. Hier konden we onze onderkomens dicht naast elkaar zetten. Helaas regende het, maar met de kleine luifel en een paraplu kom je een heel eind, dus konden we gewoon buiten zitten en eten. Een poging gedaan om hier een cache te vinden, maar helaas niet gevonden. De kids kregen alle drie een map om hun vakantie verhaal te schrijven en een eigen wegwerpcamera om daar zelf mee te fotograferen wat ze als “plaatjes” wilden.

 

6 augustus.

Na het ontbijt van lekkere Duitse broodjes vertrekken we richting Oostenrijk. Zo tegen 11.30 uur komen de eerste “bergen” in zicht en om 11.45 zijn we bij de Oostenrijkse grens. Na een mooie route zijn we om ongeveer kwart voor 2 bij onze camping, camping Teifental bij Pettnau. Alles opzetten we wat rondkijken. Helaas is het erg bewolkt en zien die wolken er erg dreigend uit.

 

7 augustus.

Een regen dag waarbij we ons voornamelijk “binnen” vermaken.

 

8 augustus.

Nadat de 2 jongedames brood hadden gehaald, en wij allen hadden ontbeten zijn we naar Telfs gereden. Hier wat rond gelopen, rondgekeken en wat boodschappen gedaan. Terug op de camping wordt het steeds natter. Een aantal (An, Jen, La, Chr en Jo) gaan nog een poging doen om een cache te vinden, 4 kunnen er bijgeschreven worden deze middag.
Terug op de camping zijn er nog cadeautjes voor de kids (voor hun rapport) dus kan de middag, ondanks de regen, niet meer stuk. Er is intussen zoveel water gevallen dat we planken nodig hebben om enigszins droog van de voortent naar het pad te komen.

 

9 augustus.

Na het ontbijt (het is droog) gaan we op pad om een wandeling te doen en daarbij een aantal caches. We rijden naar Zirl en parkeren daar de auto. We dachten een paar “oppakkers” te doen en tussen door de auto te kunnen gebruiken, dit pakte echter anders uit. Het werd een lange wandeling met onderweg de “oppakkers”, maar je moest steeds door naar de volgende. Het werd een reeks van 9 + de bonus en dat tijdens een avontuurlijke wandeling van ca 7 km stijgen en dalen.
Uiteindelijk kwamen we uit in het dal en moesten we toen weer (moe als we al waren) de berg op om de auto’s te halen.

 

10 augustus.

Het weer begint steeds meer op te klaren. Vandaag gaan we naar het Ötztal naar Ötzi-dorf in Umhausen. Hier lopen en kijken we uitgebreid rond, daarna bezoeken we de waterval die hiernaast is. De Stuibenfall is de grootse waterval van Tirol.

 

11 augustus. Een “rustdag”. We vermaken ons op de camping met spelletjes, een boek, badminton, een bal enz. een warme dag.

 

12 augustus.

An., Jen. en La. lopen de berg achter de camping op en zijn daarmee een tijdje onderweg. ’s Middags rijden we naar de “Friedenglocke” bij Telfs (eigenlijk boven de camping). Deze wordt elke dag om 17.00 uur geluid. We zijn te vroeg dus eerst nog door naar de Mösersee, daana terug naar de klok. We zijn nu net op tijd.

 

13 augustus.

We gaan op weg richting Italië. Hierbij komen we onderweg langs Fundus, hier is het dorp in miniatuur nagemaakt (Mini Fundus). Leuk om even rond te lopen. Toen door naar Nauders, hier bij het slot een cache gedaan. Dan naar Italië, bij de Etschquelle een cache zodat we ook een Italiaanse cache kunnen noteren. De zelfde weg terug tot aan Hinterrauth, daar links af een bijzondere weg op die gaat naar Samnau, een klein plaatsje in Zwitserland wat alleen bereikt kan via deze weg. Ook hier naar een cache gezocht, helaas niet gevonden. Met het zweet in de handen de zelfde weg weer terug, alleen nu  helemaal terug naar de camping.

 

14 augustus.

Een warme dag waarbij we ons hebben vermaakt met voetbal, een boek en spelletjes.

 

15 augustus.

Chr. is jarig, dus beginnen we met cadeautjes en hebben we taart bij de koffie/thee. Het was nog moeilijk deze te krijgen want de bakker was gesloten. (Maria hemelvaart is hier Moederdag en zijn er veel winkels dicht). Na al dit lekkers is het weer tijd om wat te gaan doen.  We hebben een bezoek aan de “Zammer Lochputz”op het programma. Getooid met helmen lopen we langs deze waterval. Daarna naar de Fernpass gereden om daar een paar caches te loggen. De dag sluiten we af bij een Oostenrijkse McDonald.

 

16 augustus.

Na het ontbijt met de bus naar Innsbrück. Het was hier druk. We hebben rond gelopen, rond gekeken en ook nog een cache kunnen vinden (bij het Gouden dakje).
’s Middags met de bus weer terug.

 

 17 augustus.

Een dag waarbij we ons weer vermaakt hebben in de buurt van de camping.

 

18 augustus.

Naar Seefeld. Hier o.a. het meer de “Pilsensee” rond gelopen. We kwamen door een bos waar bijna tamme zwarte eekhoorntjes waren de vogeltjes die bijna uit de hand aten. Ook bij de “kreuzweg Pfarrerbichl”gekeken en een cache gedaan. Op de terugreis gestopt om wat te drinken. De kids met de voeten in het ijskoude water van de Ammer.

 

19 augustus.

Onze laatste dag hier. We beginnen vast met oprommelen, we gaan de laatste boodschappen doen in Telfs, kids nog een ijsje van tegoedbonnen die we aan het begin van de camping hadden gekregen. Weer een warme dag, aan het eind van de middag is het in de caravan 42,8°C, de thermometer geeft in de voortent  zelfs als max. 53,5° C aan. De voortenten afgebroken, vannacht slaapt er een kind bij ons.

 

20 augustus.

Als we zitten te ontbijten komt er een luchtballon aan. Deze gaat landen op het veldje waar de kids deze week veel hebben gevoetbald. Nog even kijken dus. Daarna op weg. We hebben uiteindelijk zo’n vlotte reis dat we in een keer door rijden naar huis. Onderweg een snelle warme hap en laat maar moe kan iedereen slapen in zijn/haar eigen bed.

 

Voor het weergeven van de inhoud op deze pagina is een nieuwe versie van Adobe Flash Player vereist.

Adobe Flash Player ophalen

Voor het bekijken van de fotos zonder flash klik hier