esch su sur

Luxemburg

2009

  • Reisverslag
  • Foto's

Zaterdag 25 juli.


Opgestaan om 4:15. Wassen, kleren aan, Terry uitlaten. Helaas meneer loopt tot halverwege de straat en keert zich om en loopt zo snel mogelijk weer naar binnen. Het regent…. Snel de laatste spullen in de auto en deze voor de caravan gezet en deze aangekoppeld. Naar binnen, een glas optimel naar binnen gewerkt. Onder tussen heeft L. de fam. V. gebeld dat we er aan komen. Op weg naar de fam.V. die al staan te wachten bij TSM. C. daar overgeheveld naar onze auto, even gekletst en toen op weg naar Luxemburg. Tijd 5:10. Met geregeld wat regenbuien op weg via Almelo, Deventer, Arnhem, Nijmegen naar onze eerste stop in de buurt van Boxmeer. Hier een sanitaire stop gehouden, wat gedronken en gegeten en na +/- 30 minuten weer op weg in de richting van Venlo, Mönchen-Gladbach, vlak bij Aken weer een stop gehouden om wat te eten en te drinken. Net na Aken een stop voor de dorst van de auto. Hierna verder op weg in de richting van Luik. Vlak voor Luik richting Verviers waar we bij St. Vith van de snelweg zijn gegaan in de richting van de Luxemburgse grens. Op ongeveer 10.8 km van onze eind bestemming, camping Bissen, even bij een grote winkel wat boodschappen gehaald. Na de boodschappen onze weg vervolgd naar de camping. Hier aangekomen rond de klok van 13:00 uur. Wat een planning. Na ingecheckt te hebben de sta plaatsen opgezocht en ons geïnstalleerd. Wat het weer betreft zag het er goed uit. Ondanks wat wolken kwam geregeld de zon door. Tja te mooi. Als laatste moesten we de luifel bij Andre nog plaatsen. Hiermee klaar kwam er een bui aan waarbij diverse personen, de luifel bij ons moest vast gehouden worden, gedeeltelijk of helemaal nat werden. ’s Avonds nog wat gekaart, 31en waarbij J. en ik zelf ons hebben opgeofferd. Daarna naar bed.


Zondag 26 juli.

De dames en kids waren vroeg op. A. en ik hebben uitgeslapen tot….. Na het ontbijt zijn we op weg gegaan naar Eschdorf om daar de route te lopen van de waterdruppel. Het lopen van de route aan de hand van het boekje was geweldig. Vooral de dingen die je kon uitproberen. Terug bij de auto eerst gegeten. Na deze route nog een cache gedaan, een van heen rijden en oppakken. Toen terug naar de camping voor cache 2. Door een aantal mensen een sanitaire stop gehouden en gelijk bij de tent maar wat gedronken. Omdat het zulk mooi weer was zijn we maar bij de tent gebleven zodat de kinderen in het riviertje konden spelen. Die 2e cache moet dus maar even wachten. Na het eten hebben de kinderen nog even gespeeld en voor hen was het rond 9.00 uur toch echt bedtijd.


Maandag 27 juli.

Na het ontbijt zijn we naar de winkel gegaan (richting Bastogne) daar inkopen gedaan voor de komende 2 dagen. Terug naar de camping om vlees etc. in de koekast te leggen. Zwemspullen ingepakt en eerst naar Esch sur Sûre, hier even wat gedronken met taart en naar boven naar de ruïne gelopen. Toen doorgereden richting het stuwmeer van de Sûre met de bedoeling om te gaan “waterspelen”, helaas begon het wat te regenen. Boven Esch sur Sûre nog wel een cache gedaan. Prachtig uitzicht daar.  Het plan bijgesteld en het werd een rondtour dagje. We zijn het grootste deel van het stuwmeer rond gereden. Terug op de camping gegeten. Na het eten en de afwas C. en M. naar bed en toen hebben de “mannen” de cache vlakbij de camping opgezocht. Voor L. werd het zodoende een latertje.

Nog een poos buiten zitten kletsen en “laat” naar bed.


Dinsdag 28 juli.

Na het ochtendritueel zijn we via een toeristische route naar Diekirch gereden. Hier een poosje rond gelopen, omdat de meeste winkels gesloten waren i.v.m. de lunchpauze zijn we maar weer in de auto gestapt en naar Vianden gereden. Hier was het grootste probleem om een parkeerplekje te vinden. Uiteindelijk stonden beiden elk aan een kant van de stad. Met de kabelbaan naar boven om vervolgens weer een stuk te voet af te dalen. Bij het kasteel mocht Terry niet binnen, dus is Johan buiten blijven wachten terwijl de rest uitgebreid in het kasteel heeft rondgekeken. De rest van de berg verder afgedaald en toen bij het restaurant over het water wat gedronken. Voordat we richting auto gingen eerst nog even worst en brood gehaald. Net na Vianden zijn we nog even gestopt om te kijken bij de waterkracht centrale. Terug op de camping na het eten nog een ijsje gehaald en toe was het voor de 2 jongsten bedtijd. M. mag vanavond opblijven.


Woensdag 29 juli.

Vanmorgen “uitgeslapen” zelfs de kids waren rond 8.30 uur pas wakken. Na het ontbijt en de afwas eerst naar weer boodschappen doen. Hiervoor rijden we naar Pommerlach. Terug op de camping een boterham en toen de auto’s ingepakt en op naar het stuwmeer. Bij de eerst parkeerplaats was en geen plaatst en er stond een grote aanduiding: verboden voor honden. Verder gereden, net voorbij Boulaide, hier een klein weggetje in en toen kwamen we ook bij het water. Hier was het al wel aardig druk, maar we konden nog wel een plekje vinden. De boot (van Jeroen) opgepompt en hiermee hebben de kids veel plezier gemaakt. J. en A. hebben zich ook nog een poosje in het water gewaagd om met de bal te spelen en wat te zwemmen. Op de camping was het snel etenstijd. Na het eten M. op tijd naar bed, L. en J. afgewassen. C. en L. mogen nog even spelen en wat drinken.


Donderdag 30 juli.

We worden steeds iets later wakker. Wennen aan vakantie. Vandaag zijn we naar Hoscheid gereden. Nadat we daaraan kwamen bedachten we dat we beter eerst nog brood konden halen, dus door naar Marnach. Terug in Hoscheid eerst gegeten en toen aan een route van 6,5 km. begonnen. Een leuke routen met onderweg allerlei “muziek instrumenten”, wel erg zwaar met klimmen en dalen hier en daar. Terug op de camping gegeten en de kids op tijd nar bed. Morgen willen we op tijd op om een dag richting de Moezel te gaan.


Vrijdag 31 juli.

Na een “vroeg” ontbijt rijden we naar Wellenstein. Hier kijken we een film over het maken van wijn. Helaas kan er geen rondleiding, want die mensen zijn al naar huis. Natuurlijk nemen we ook weer wijn mee.

Hierna rijden we door naar Schengen. Hier bij de grens een foto (fam. Visser) gemaakt als bewijs dat ze echt in Frankrijk geweest zijn. Door gereden om een cache te doen in Lotharingen zodat we weer een departement kunnen toevoegen. Via Duitsland terug gereden naar de Moezel,  bij Wellenstein in de buurt nog een paar caches gedaan. De Moezel verder gevolgd tot Ehnen. Gekeken bij het ronde kerkje en het wijnmuseum bezocht. Toen weer langs de Moezel. Onderweg nog een stop gemaakt om wat boodschappen te doen. Via Echtenach en Consdorf terug richting camping. Een laatste stop in Ingeldorf om bij de Mac te eten. Terug op de camping mogen alle drie de kids nog een poosje opblijven.


Zaterdag 1 augustus.

Een rust(ig) dag(je). J., A. en ik (L) boodschappen gedaan in Pommerlach. ’s Morgens zijn de kids naar het knutselen geweest. Het is mooi weer vandaag dus na het middageten mogen de kids in en bij het water spelen. De volwassenen hebben zich bezig gehouden met het maken van een soort dam in de rivier. Bruin/rood verkleurd is iedereen moe van de bezigheden aan het eind van de dag.


Zondag 2 augustus.

Een dag met (miezer) regen. 10.00 uur kids-club. Na de lunch toch maar iets ondernemen. We rijden naar Bourscheid voor en bezoek aan de kasteelruïne en het zoeken van een cache. Daarna terug naar de camping, na het eten mag C. op blijven en gaan de andere 2 op tijd naar bed.


Maandag 3 augustus.

Ook vandaag begint de dag met regen, gelukkig klaart het later op. We gaan vandaag naar België. Ik (L.) moet daar op stage bezoek. Na het gesprek op camping “Petit Suisse” en een rondleiding kunnen we verder met ons programma. We doen nog een cache, voor de Beekvis de eerste in België. Daarna door naar La Roche en Ardenne, maar daar is het ontzettend druk dat we niet eens een poging doen om naar en parkeer plek te zoeken. Dan maar door naar Bastogne. Hier hebben wat rondgelopen en gekeken bij het Memorial van het Ardennen offensief. Toen maar weer richting Luxemburg, bij de ons intussen vertrouwde winkel boodschappen gedaan, aan de overkant bij een speelgoed winkel hadden M. en C. geen enkel probleem om hun zuur verdiende euro’s uit te geven (L. is al but). Hierna terug naar de camping, boodschappen opruimen, eten klaar maken, douchen en voor alle kids is het om 20.00 uur bedtijd.


Dinsdag 4 augustus.

Na het ontbijt richting het “Mullerthal” om de cache af te maken waar we in de herfstvakantie aan begonnen zijn. De eerste aan wijzing nog steeds niet gevonden. Dan de tweede controleren en de derde zoeken. Die klopte en de laatste hebben we wel gevonden. Toen op goed geluk en met wat redenatie toch maar eens iets proberen. Hier kwamen we een Luxemburgs team tegen die voor de tweede dag kwamen zoeken. Van hen kregen we de ontbrekende getallen. We zochten dus wel op de goede plek alleen zelfs met 11 personen zoeken leverde geen cache op. Jammer maar helaas. Gegeten bij “Le Moulin de Consdorf”, de kids een pannenkoek, A. een baguette tonijn en J., Jo. en ik een tosti. Op de terug weg zijn we langs o.a. de preekstoel gereden.


Woensdag 5 augustus.

Een rustige dag. De kids zijn ’s morgens naar de “kids-club” geweest en hebben daar een lampion gemaakt, vanavond is er optocht. De mannen zijn nog wel naar Heiderscheid gereden voor brood en wat geld uit de muur, verder hebben we ons bij het water vermaakt. Dam verder gebouwd en nadat er een boot gekocht was konden we ook nog wat varen. Rond kwart oor negen kaarsjes in toetje bakjes aangestoken en op de dam gezet. Een mooi gezicht.allerlei mensen kwamen foto’s maken. Om 21.30 uur kwam de lampionoptocht lang. Een leuk gezicht en allemaal blije kids. Voor “onze” kids was het dus ook een echt opblijven.


Donderdag 6 augustus.

Vanmorgen eerst naar Ingeldorf gereden om nog een keer rond te snuffelen in de sportwinkel met 60% korting. Toen nog een mislukte poging om een cache te vinden. Die Luxemurgers hebben toch een bijzondere manier van verstoppen. Ook hier geen geluk. Toen voor de laatste keer naar Pommerlach voor boodschappen. Jo. mocht met Terry ineens niet binnen. Dus maar wachten in de auto.

Toen terug naar de camping. Hier een laat broodje (16.00 uur) gegeten en daarna nog wat aan de dam geknutseld tot een Belgische meneer problemen begon te maken over verstoorde forel schuilplaatsten. Alle “vloerkleden” gewassen in de rivier. Na het eten nog een laatste keer lichtjes op de dam.

 

Voor het weergeven van de inhoud op deze pagina is een nieuwe versie van Adobe Flash Player vereist.

Adobe Flash Player ophalen

Voor het bekijken van de fotos zonder flash klik hier