leeuwin

Kenia

2005

  • Reisverslag
  • Foto's

Kenia
Augustus 2005


Zaterdag 6-8.

De wekker gaat om 4.45 uur. Na een snelle slok thee en een hapje brood in de auto naar Zwolle. Hier de trein naar Amersfoort, daar overgestapt op de trein naar Schiphol. We komen om ca. 8,15 uur aan. Het is hier een drukte van belang. Onze post op de bus gedaan. Na inchecken en bagage inleveren nog een bak thee gedronken en even rondgekeken. Toen richting gate E24. Een hele wandeling. Ook hier is het overal erg druk.

Het vliegtuig vertrok iets te laat maar heeft die tijd onderweg weer goedgemaakt en we arriveerden op tijd in Nairobi. Na de douane stond een chauffeur klaar en werden we met een busje naar het Nairobi Serena Hotel gebracht. Op de kamer kregen we een welkomstdrankje. Nog even door een krant gekeken en wat tv gekeken en om 22.30 uur plat.


Zondag 7-8.

De wekker gaat om 6.15 uur en na het ontbijt rijden we om 7.30 uur. We rijden via de A2 naar her noorden, 3 x een korte stop. De laatste ca 30 km. is het asfalt op en wordt het echt hobbelen. Om 13.45 uur zijn we in de Samburu Serena Lodge, hier snel de tassen naar de kamer en naar de lunch. Om 16.00 uur vertrekken we voor de eerst gamedrive. Veel wild gezien, o.a. luipaard, spiesbok (oryx), dikdik, giraffegazelle.

Om ongeveer 18.15 uur waren we weer terug bij de lodge. Hier eerst iets gedronken en gekeken naar het voeren van krokodillen. Diner om 19.30 uur. Daarna allerlei batterijen weer opladen en om 21.30 uur plat, nog even liggen lezen en nagepraat over de eerste dag. Een prima dag die bewolkt begon en onderweg zelfs een paar spatjes regen gaf maar met prachtig weer en 28 ºC in Samburu eindigde.


Maandag 8-8.

De wekker gaat om 6.00 uur. En om 6.30 uur vertrekken we voor een vroege gamedrive. Onderweg kwamen we o.a. de volgende dieren tegen: leeuwen, zwartrugjakhals, grootoorvos, Grevy zebra.

Om ca. 8.40 uur waren we weer terug. Na het ontbijt kaarten gekocht en geschreven en verder lekker luieren en lezen. Lunch om ongeveer 13.30 uur en voor de volgende gamedrive vertrekt het busje om 16.00 uur. We gaan nu naar de andere kant van de rivier. Ook nu weer van alles gezien, o.a. jachtluipaard (cheeta). Even uit de auto geweest bij een uitzichtpunt hier wat omgevingsfoto’s gemaakt. Op de bug over de rivier de zonsondergang gefotografeerd. Om 18.40 uur waren we weer terug bij de logde. Opfrissen en even zitten en 20.00 uur diner.


Dinsdag 9-8.

Ne het ontbijt vertrekken we om 8.00 uur. De A2 weer af nu naar het zuiden. Een stop bij de evenaar voor foto’s en uitleg over weglopend water, aan de ene kant rechts om en aan andere kant linksom.. Ook een paar souvenirs gekocht. Bij “ Nyeri Station” linksaf richting Mountain Lodge, Mount Kenia. Hier kwamen we om 13.00 uur aan. We hebben een kamer met uitzicht op de waterpoel en er staat net een kudde buffels en een familie waterbokken. Na de lunch wat rondgelopen en apen gefilmd die door de ramen naar binnen kropen.

Er blijven buffels en waterbokken komen en gaan, soms een paar duikers en een bosbok. Naar zo’n waterpoel blijf je kijken. Toen het donker was gingen er een aantal schijnwerpers aan en was de poel verlicht. ’s Avonds nog een kudde olifanten en een uil bij het water gezien en op een voederpaal vlak bij de lodge een genet kat.


Woensdag 10-8.

6.30 uur de wekker. Er is nu helaas niet zo veel wild te zien bij de waterplas. 7.15 uur ontbijt en 8.00 uur rijden we weer. Eerst terug naar de A2. in Kganjo af richting Nyeri Station via de B5 naar Nyahururu, hier naar de C77 tot Gilgil. Hier verder over de A104 (de Trans African Higway, van Cairo naar Kaapstad) de grote autoweg, een zéér slechte weg. Deze gevolgd tot Naivasha, hier afgeslagen en via de stoffige stad onderlangs het meer naar de Lake Naivasha Country CLub. Hier om 12.30 uur. Eerst lunch, dan pauze tot 16.00 uur wanneer we verzamelen voor een tocht over het meer. We gaan in kleine bootjes kijken naar nijlpaarden, pelikanen en flamingo’s. Het is te bewolkt om een mooie zonsondergang te zien en dus zijn we na 1 ½ uur weer terug ( i.p.v. 2 ½ uur). Voor het diner nog even een mailtje gestuurd en op tijd plat. Morgen moeten we weer op tijd op.


Donderdag 11-8.

De wekker gaat om 6.15 uur en na het ontbijt (6.45 uur) rijden we weer om 7.15 uur. Eerst via de hobbel en kuilen weg weer terug naar de A104, deze even gevolgd, toen afgeslagen en via de B3 naar Narok. Hiervandaan via de C12 naar de hoofdingang van Maasai Mara. Daar naar de lodge via E 176. Onderweg de rivier de Mara overgestoken. Om ongeveer 13.20 uur waren we bij de Mara Serena Lodge, daar de bagage naar de kamer en dan eerst lunch. Om 16.00 uur weer verzamelen voor een gamedrive. Rondgereden tot 18.30 uur. Na een douche, diner en een borrel rond 22.00 uur plat.


Vrijdag 12-8.

Om 6.00 uur de wekker en 6.30 uur rijden we weer. Omstreeks 9.15 uur ontbijt bij de rivier en om 13.00 uur zijn we weer terug bij de lodge. Onderweg weer van alles gezien o.a. “river-crossing” van een groep gnoes, een elandantiloop (in de verte) een baby impala, hartebeest en veel meer. Na de lunch een poosje zitten lezen en om 16.00 uur verzamelen voor de laatste gamedrive. Ongeveer 2 uur rondgereden en o.a. leeuwen gezien. Jammer genoeg eindigen we de trip met regen. Terug in de lodge douchen en een “afscheids” borrel met Jimmy. Na het diner tassen pakken en naar bed.


Zaterdag 13-8.

Na het ontbijt rijden we weer richting Nairobi. Onderweg komen we nog een groep leeuwen tegen. In Nairobi eerst even langs het hoofdkantoor van “express travel group” en dan naar de luchthaven. Hier zijn we keurig op tijd voor onze vlucht 17.30 uur naar Mombassa. Hier stond bij aankomst een chauffeur op ons te wachten. Met de auto via een pont naar het zuiden, een rit van ongeveer 1 uur. Onderweg veel politiecontroleposten gezien en bij een werden we zelfs aangehouden. De chauffeur moest van alles laten zien maar uiteindelijk mochten we verder. In het hotel een mooie kamer met uitzicht op de Indische oceaan.


Zondag 14-8 en maandag 15-8.

Twee dagen luieren en lezen in het Lagoon Reef Hotel in Mombassa.


Dinsdag 16-8.

De wekker gaat om 3.45 uur. De bus is er om 4.30 uur en we zijn ongeveer 5.40 uur op het vliegveld. Onze vlucht vertrekt om 7.30 uur richting Nairobi. (ongeveer 1 uur vliegen)

Hier hebben we tijd tot het vliegtuig naar Amsterdam om 10.05 uur moet vertrekken. Uiteindelijk vertrekken we wel wat te laat maar we arriveren na een goede en rustige vlucht wel iets te vroeg op Schiphol.

Hier “snel” een hamburger gekocht en toen met de trein naar Hardenberg. Hier werden we door de hele familie op het station opgewacht. Toe snel naar huis.

 

Voor het weergeven van de inhoud op deze pagina is een nieuwe versie van Adobe Flash Player vereist.

Adobe Flash Player ophalen

Voor het bekijken van de fotos zonder flash klik hier