Blauw regen

Frankrijk

2013

  • Reisverslag
  • Foto's

vakantie in de Ardèche Frankrijk van 27 april t/m 11 mei

 

Zaterdag 27 april.

We rijden om 7:30 Elst uit.
Net voorbij Luik gestopt voor diesel en een sanitaire stop om 10:00 uur.
Ongeveer om 12:30 uur net voorbij de Franse grens gestopt voor een kop soep en een broodje. Nog 678 km tot de eind bestemming in Pradons. We zien wel hoever we nog komen vandaag. Om 14:00 uur rijden we het eerst peage ticket hokje voorbij. Afwachten waar we weer eraf gaan en dus moeten betalen en hoe? Met de creditcards ging het prima, €10,80 was het eerste stuk.
Om 16:00 uur staan we op onze tussen camping in de tegen en de modder. 6 Rue du Boutonniers in Bannes. Het is 7 graden.
Een uurtje na ons arriveren G en M. Gegeten en later met ons vieren een bakkie. G. heeft goed last van zijn rug (hij is net voor het vertrek gevallen). 21:30 uur naar bed.

 

Zondag 28 april.

Na gegeten te hebben rijden we rond de klok van 8:00 uur. G en M zijn net voor ons aan vertrokken. Eerst in Bannes getankt waarna we onze route vervolgen via de tolweg. Onderweg komen we achterop G en M die we na een aantal kilometers inhalen. Op een korte file na bij Lyon is de rit voorspoedig verlopen en komen we rond 14:00 uur aan in Pradons. Als we de weg van de camping ‘Coudoulets’ op rijden zien we G en M bij de receptie staan. Ze zijn net gearriveerd. We checken in en gaan richting onze plaats aan het water van de ‘Ardéche’, en zetten de caravan op de plek met een luifel. De rest van de dag doen we niks meer en gaan s’ avonds op tijd naar bed.

 

Maandag 29 april.

Een rustige dag vandaag, veel lezen en niets doen. J en L hebben nog een blokje rond gelopen van ca. 2 km, dus niet echt ver. Langs de rivier heen en langs/door Pradons terug. We hebben de supermarkt gevonden, dat is iets voor later. Voor vandaag hebben we boodschappen bij ons en morgen kookt M.
G en J zij druk met het opzetten van de schotel antenne, we willen morgen toch wel proberen iets mee te krijgen van de gebeurtenissen in Amsterdam.

 

Dinsdag 30 april.

Om even voor 10:00 uur zitten we paraat voor de tv bij de buren. Helaas missen we het begin want de ontvanger is even de kanalen kwijt. Een kwartier later is het weer voor elkaar en kunnen we toch nog een deel van de plechtigheden zien.
’S middags kijken we ook nog naar het vervolg in de Nieuwe Kerk. ’s Avonds na het eten een poging gedaan om de eerste cache te vinden , maar helaas.

 

Woensdag 1 mei.

Ernstige regen vanmorgen, vanaf 1 uur droog en zonnig. ’s Morgens even bij de supermarkt in het dorp geweest, aardige winkel. Na de lunch op weg om een stukje rond te toeren.
Eerst naar Ruoms, hier even rond gelopen en toen door naar Vallon Pont d’Arc. Ook hier gestopt, even rond gekeken, een bakkie op een terrasje en daarna een cache gevonde. Door naar “Le Pont d’Arc”. Hier gestopt en wat foto’s gemaakt. Klein eindje verder nog ee keertje gestopt. J en M hebben hier nog een cache gevonden bij een grot. Via een toeristische route terug naar de camping gereden. Na het eten weer op weg naar de caches van gisteravond. Nr 2 gevonden maar nr 1 laat zich niet vinden.

 

Donderdag 2 mei.

Vanmorgen na het ontbijt naar de supermarkt in Ruoms, een Super U. Hier boodschappen gedaan voor het eten van 2 dagen.
Terug op de camping lekker buiten zitten lezen, het zonnetje schijnt, dus dat kan eindelijk. Na het eten begonnen aan de andere caches uit de Pradons serie. Allemaal gevonden en na een wandeling van 8,5 km helemaal kapot terug op de camping. M. kookt vanavond, dat is wel lekker, we kunnen zo aanschuiven.

 

Vrijdag 3 mei.

Een rustige dag om bij te komen nog van gisteren. Wel zijn we naar Balazuc gereden, hier een poosje rondgelopen en toen door naar Vogué. Ook hier rondgekeken en een bakkie gedaan. 2 oude plaatsjes met middeleeuwse straatjes.

 

Zaterdag 4 mei.

Na het ontbijt toch nog maar even naar de Super U voor wat vergeten boodschappen. Na de lunch in de auto naar Alba La Romaine, een oud stadje. Eerst even door het plaatsje gelopen en toen naar de Romeinse opgravingen.
Leuk om te zien, hier 2 caches gevonden. Hierna door gereden naar La Teil, maar hier hadden we qua cache minder geluk. Wel even genoten van het uitzicht.
Terug naar de camping.


Zondag 5 mei.

G en M willen een dagje hun eigen plan trekken, prima doen wij dat ook. Brood gesmeerd voor onderweg en we zijn hierna wezen toeren. Onze route: Ruoms, Vallon Pont d’Arc, Vagnas, Barjac, S. Jean de Mauruejols, Rivieres, Alés. Hier even rond gelopen, niets te beleven dus maar weer verder via de D981 richting Avignons. Stop in Usés, een leuk stadje, toen verder richting Bagnols sur Céze via D6086 Pont St.Esprit, St. Just langs de Gorges due l’Ardesche, Vallon Pont d’Arc en Ruoms terug naar de camping.
Veel gezien en een mooie route.


Maandag 6 mei.

Na het ontbijt (buiten) lekker buiten zitten lezen. Vanmiddag naar Labaume gereden, hier een paar caches gezocht, 2 gevonden. Even rond gereden en in Ruoms een ijsje gegeten. Toen terug naar de camping. Vanavond een 3e en laatste poging gedaan om de cache Pradons 1 te vinden maar helaas.
Nog tot 10 uur buiten gezeten, dit voor het eerst.


Dinsdag 7 mei.

Vanmorgen eerst boodschappen doen bij de Super U in Ruoms. Na de luch zijn we richting “Bois de Païolive” gereden hier de gele route gelopen met mooie ver gezichten, dieptes en veel stenen in allerlei soorten en maten. Daarna terug naar de camping, hier nog lekker zitten lezen, zelfs na het eten nog tot bijna 10 uur buiten gezeten.


Woensdag 8 mei.

Vanmorgen richting Lagorge gereden met het idee om de botanische tuin te bekijken. Dit werd uiteindelijk niets, wel even in het plaatsje rond gelopen. Door gereden naar Auberas, ook hier even rondgelopen en toen via een ander weggetje terug naar de camping. Vanmiddag lekker zitten lezen. Vanavond met ons vieren naar Labaume en daar gegeten. Tot 23:15 buiten gezeten.


Donderdag 9 mei.

Onze laatste dag hier. We hebben nog een poging gedaan om een cache te vinden. J en G zijn uitgebreid aan het zoeken geweest in een diepe grot, maar helaas de cache werd niet gevonden.
Alle buiten spullen opgeruimd en daarna nog een poosje lekker zitten lezen.


Vrijdag 10 mei.

We zijn al voor de wekker wakker om 6:45 uur. Alles opgeruimd en de caravan aangekoppeld en om 7:45 staan we bij de poort. Om 8 uur gaat de poort open en rijden we, onderweg getankt en om 9:15 rijden we de tolweg al op. Een korte stop even voor Lyon, en dan weer verder. Net 11 uur geweest en we zijn Lyon al weer voorbij. Verder een voorspoedige rit en om 17:00 uur komen we aan op camping ‘le Paquis’.


Zaterdag 11 mei.

Het laatste stuk. We rijden om 7:45 uur. Het eerste stuk is het druk op de weg, dit ondanks dat het zaterdagochtend is. Maar het gaat voorspoedig, om 9:00 uur zijn we al bij de Luxemburgs-Duitse grens. Een paar km verder klapt er iets tegen de auto, we weten nog niet wat. Op de eerst volgende parkeerplaats kijken en, lak bij de wielkast beschadigd en een achterband die lek blijkt te zijn, dus band verwisselen. Route aangepast, we mogen met het reservewiel toch maar 80. We koersen nu direct op de Nederlandse grens aan, dus richting Maastricht via Verviers. Even na 11 uur rijden we Nederland binnen, het eerste tankstation maar direct benutten. Even met Terry lopen en wat denk je, hagel en regen, ja hoor we zijn weer  in Nederland. Toen in een ruk door naar huis. Lekker om weer thuis te zijn, wat is het groot. De tuin groen en vol onkruid, maar eerst de was maar.

 

 

Voor het weergeven van de inhoud op deze pagina is een nieuwe versie van Adobe Flash Player vereist.

Adobe Flash Player ophalen

Voor het bekijken van de fotos zonder flash klik hier