zons ondergang

Frankrijk

2006

  • Reisverslag
  • Foto's

Frankrijk.
Van 29 juli t/m 12 augustus.

Zaterdag 29 juli.

02:30. Vertrokken en na vele km en de nodige rustpauzes komen we ± 16:30 uur op de camping 'St. Michel' in Courtils aan. Het hele spul opgezet en na macaroni en een bakkie op tijd naar bed. Iedereen is moe.

Kaart

kaart frankrijk

kaart courtils

Zondag 30 juli.

le mont sint michel Laat ontbeten en na wat gerommeld te hebben, zijn we naar 'Le Mont Saint Michel' gereden. Hier uitgebreid rond gelopen en alles bekeken. Nog gezocht naar de cache maar nu niet gevonden. Onderweg gestopt bij een supermarkt. Terug op de camping eerst een borrel en daarna wat klaar gemaakt op de skottelbraai.

Maandag 31 juli.

Na weer een laat ontbijt op weg naar Avranches, naar de Carrefour(supermarkt). Toen doorgereden naar Grandville. Hier een kerk bekeken en even door het plaatsje gelopen. Onderweg een crêpe gegeten. Terug naar de camping. Daar gebarbecued en weer niet te laat naar bed.

Dinsdag 1 augustus.

ArromancheDe wekker gaat om 7 uur en we rijden om ongeveer 8 uur. We gaan eerst naar Arromanche. Hier in de 360º bioscoop een film gekeken, daarna (in stromende regen) een poosje rond gelopen/gekeken in het plaatsje. In een restaurant geluncht, of mosselen of hamburger met frites. De auto weer genomen en naar 'Omaha Beach' gereden. Hier eerst over de Amerikaanse begraafplaats gelopen en daarna op het strand rondgekeken.

Volgende stop was: 'Pointe du Hoc'. Hier o.a. een cache gelogd (17:27)

Via St.Lo weer terug gereden. Om 20:30 uur zijn we terug op de camping. Soep en brood is genoeg voor vanavond.

Woendag 2 augustus.

militair kerkhofUitgeslapen, daarna via internet de chache van gisteren geregistreerd. Na de lunch, zijn wij 2tjes via een Duitse begraafplaats(Ossuaire Allemand du Mont d'Huisnes) in de buurt van de camping, naar St.Malo gereden om een cache te doen. Na een poging via het park, een 2e poging via het strand, lukte het uiteindelijk via de 3e route (gelogd om 16:37). Onderweg kwamen we team 'Tuinkabouter' tegen. Rond 18:00 uur waren we weer terug op de camping.

Donderdag 3 augustus.

Na het ontbijt hebben we samen wat boodschappen gedaan en die toen eerst weer la motteterug gebracht naar de camping. 's Middags terug naar 'Le Saint Michel' om alsnog de cache te doen. Nu meer geluk en gelogd om 15:12 uur. Hierna doorgereden naar 'Chateau La Motte' om hier een cache te doen. Ook deze hebben we gevonden en gelogd om 16:48 uur. Hier vonden we ook onze eerste travel bug, 'Whitebeard - The Wandering Wizard'. We zullen een mooi plaatsje voor hem zoeken in Nederland. Toen maar terug naar de camping.

Vrijdag 4 augustus.

st mer egliseDe wekker gaat om 7 uur en we rijden om ongeveer 8 uur. We gaan eerst naar 'La Camba' een Duitse begraafplaats. Vanaf hier zijn we richting St.Mere Eglise gereden. De parachutist hangt er nog steeds. Hier hebben we geluncht en een cache gedaan (gelogd 13:30-Airborne). Door gereden naar Utah Beach. Hier hebben we o.a. het museum bekeken. Onderweg terug in Carentan boodschappen gedaan en om 19:30 uur waren we weer terug op de camping. Na het eten de caches en de TB geregistreert via internet.

Zaterdag 5 augustus.

Een rustige dag om wat bij te komen. We hebben in Drucey even over de rommelmarkt geslenterd en boodschappen gedaan in Avranches.

Zondag 6 augustus.

rotsenNa het ontbijt zijn we naar Grandville gereden om hier een cache te doen (LaGrandvillaise, gelogd om 13:18 uur). Hierna zijn we langs de kust terug gereden richting de camping. Onderweg, in de buurt van St.Pere sur Mere, een stop gemaakt en ons een poosje op het strand en in de zee vermaakt. Terug op de camping zijn Esther en de kids nog een poosje naar het zwembad geweest.

Maandag 7 augustus.

amerikaans kerkhofNa een uitgebreid ontbijt gaan wij op weg om nog een cache te doen. Onderweg bij St.James nog een Amerikaans kerkhof bezocht. Toen naar Fougères Forest. Een mooi bos maar de cache niet gevonden. Op de terug reis boodschappen gedaan in Avranches.

 

Dinsdag 8 augustus.

Met ons allen onderweg om een paar caches te doen en een stuk van Bretagne te zien. De eerste stop is 'St.Michel' in de buurt van Erquin (ca 95 km vanaf de camping). st michelEen mooi kapelletje te bereiken via een rotsachtige strekpier. Een mooi strand en mooie schelpen. Cache gelogd om 13:44 uur. Toen op weg naar de 2e cache. Via de kust op de terug reis 'Betwee Beach and Lighthouse' gelogd om 15:25 na wat klim en klauterwerk. Deze bevond zich op de kliffen boven de kust. Een mooi plekje, prachtig uitzicht. Maar we gaan weer verder. Nu naar Le Guildo. Hier moet de cache zich in de buurt van de ruines van het 15e eeuws kasteel van Gilles de Bretagne bevinden. Cache gevonden en gelogd om 17:00 uur. Weer op weg, in Dinan gegeten en rond 21:30 uur waren we weer terug bij de camping. Nog net op tijd om Le Mont St. Michel tegen een ondergaande zon te fotograferen.

Woensdag 9 augustus.

watervalEen dagje toeren. Oostelijk van Avranches. Via Ducey, St.Hiliare du Harcouêt naar Mortain. Hier de watervallen (le petiti et le grand cascade) beklommen en bekeken. Hierna terug naar Avranches voor boodschappen. Alles via van die leuke kleine binnenweggetjes.

 

Donderdag 10 augustus.

's Morgens wat gelezen, toen naar Avranches. Hier hebben we eerst een broodje gegeten en toen uitgebreid de supermarkt door om te kijken en te kopen wat we mee naar huis willen nemen. 's Middags begonnen met het oprommelen van alle spullen. 's Avonds in het restaurant op de camping gegeten.

Vrijdag en zaterdag 11 en 12 augustus.

Inpakken en wegwezen, dat is het motto voor deze ochtend. Rond 13:00 uur rijden we de camping af richting huis.

Na de nodige kilomters en ook weer de nodige stops zijn we zaterdagochtend ongeveer 2:15 uur weer op het Boesemeer om een paar 'schone slapers' wakker te maken. Na een borrel kon iedereen moe en voldaan naar bed.

In de loop van de dag was het opruimen en schoonmaken van de spullen.

Aan het eind van de middag hebben we de vakantie afgesloten met een gezamelijke maaltijd van de chinees.

 

 

Voor het weergeven van de inhoud op deze pagina is een nieuwe versie van Adobe Flash Player vereist.

Adobe Flash Player ophalen

Voor het bekijken van de fotos zonder flash klik hier