vuurtoren

Denemarken

2008

  • Reisverslag
  • Foto's
  • Hjerl Hede

Denemarken.

Donderdag 10 juli 2008.
Rond de klok van 12:30 vertrokken. Aankomst in Elmshorn 18:30.
Onderweg een paar keer last gehad van files. Schnitzel gegeten bij de plaatselijke voetbalvereniging.


Vrijdag 11 juli 2008.

In Elmshorn een paar Caches gedaan.


Zaterdag 12 juli 2008.

rit 1Na het ontbijt rond de klok van 8:30 vertrokken richting Denemarken. Tocht goed rustig en goed verlopen. 1 keer in een file gestaan op de weg naar Odense net over de brug die het eiland verbindt met het vaste land. "Camping Hjemstavnsgärdens" in Glamsbjerg snel gevonden. Rond de klok van 14:00 begonnen met opzetten. De rest van de dag een boek gelezen.


Zondag 13 juli 2008.

De dag rustig begonnen. Tegen 11:00 op weg een richting Odense om een aantal Caches te doen. Hierna (14:00) richting Faaborg gereden en hier wat in de haven en een heel klein stukje van Faaborg bekeken. Vele stokrozen gezien.  Van Faaborg langs de kust richting Assens gereden. Halverwege afgeslagen richting Haarby, Norre Brody en toen Glamsbjerg en terug naar de camping.


Maandag 14 juli 2008.

Wederom de dag rustig begonnen. Tja, we hebben vakantie. Rond de klok van 10:00 op weg naar Odense om daar de cache van HCA 1805 te doen. Een leuk plekje waar de cache verstopt moest zitten, maar helaas deze niet kunnen vinden. Nog even door Odense de winkelstraten gelopen en daarna op weg naar Asum. Van Asum naar Lordbey en hier een stukje noordwaarts naar Messinge. In dit plaatsje de weg naar Odense Fjordhet Odense Fjord gevolgd. Na hier wat gefilmd, gefotografeerd te hebben terug naar Messinge en van daar op weg naar Nyborg via Kerteminde, Risinge, en Avnslev. In Nyborg wat rond gelopen en brood gehaald bij de bakker voor onderweg. Vanaf hier op weg naar Svenborg via Holckenhavn, Rygard, Hessenlagergard. De bedoeling was om in Svenborg nog wat rond te lopen, maar de vermoeidheid begint zijn tol te eisen. Dus met de tocht verder gegaan richting Kvaerndrup en dan Egeskov waar we de tuinen en gebouwen van het slot Egeskov bezichtigd hebben. Na 1 ½ tot 2 uur rond gelopen te hebben terug naar de camping.


Dinsdag 15 juli 2008.

Vandaag op weg naar Aarup om daar de cache “Watch out for the bus”. Hierna verder door gereden naar het noorden en daar de ‘Natuskøn rute’, Marguerit-ruten’ gevolgd tot in Fredericia. Hier nog wat gelopen door winkelstraten en even naar de plaatselijke VVV geweest. Terug weg gedeeltelijk de ‘Natursøn rute’ weer gevolgd tot bij Føns. Hier rechts af geslagen richting Fønsskov en geprobeerd het eind van de landtong te halen. Helaas verboden voor auto’s. Terug naar Føns en vanaf hier zo veel mogelijk de kust gevolgd tot in Assens. In dit plaatsje wat boodschappen gedaan en toe terug gereden naar de camping.
’s Avond de luifel en alles ingepakt.


Woensdag 16 juli 2008.

rit 2Na het ontbijt vertrokken naar onze tweede camping, “Safari camping” in de buurt van Ribeld.
Caravan en luifel snel geïnstalleerd in nog geen 30 minuten.

 


Donderdag 17 juli 2008.

Vandaag een aantal caches in de buurt van de camping gedaan. Rond de klok van 1 uur richting Aalborg gereden. Door een winkelstraat richting het water gelopen en daar even gezeten. Terug naar de winkelstraten, eerst geluncht bij Café Casa Blanca. Voor een klein bedrag eten zoveel je kunt. Daarna verder gelopen richting een slot in de stad wat helaas niet te bezichtigen was. Nog wat winkelstraten doorgelopen richting de auto. Hier nog wat flesje drinken gekocht in een supermarkt en toen terug naar de camping.


Vrijdag 18 juli 2008.

Vandaag lag het aan het weer wat we zouden gaan doen. Volgens de weersberichten zou het overal regenen terwijl we de bedoeling hadden om naar Skagen te gaan. Voor Skagen moet je toch een beetje mooi weer hebben. In de ochtend leek het weer redelijk dus toch er voor gekozen om naar het noorden te reizen. In de eerste plaats hebben we Dronninglud aangehouden om hier het ‘Voergaard slot’ te gaan bekijken. Op de weg hierheen begon het steeds meer op te klaren dat we er voor kozen om toch door te rijden naar Skagen. Net boven Skagen hebben we 3 caches gedaan, op het strand gewandeld en genoten van het mooie weer. Eerst nog wat bewolkt maar later steeds meer zon. Op de terug weg er nog even over nagedacht om als nog het slot in Dronninglund te gaan bezichtigen, maar daar zou te weinig tijd voor zijn om dat te doen, dus terug naar de camping.


Zaterdag 19 juli 2008.

Vanaf de camping richting Aars gereden en daar de 29 gepakt richting het noorden om viking ruineaan de noordelijke oevers van de smalle Aggersund het vikingsfort Aggersborg te gaan bekijken. Daar aangekomen niks van een fort kunnen vinden, alleen wat contouren in het maaiveld. Verder gereden richting Ullerup, Gøttrup, Klim. Hier een groene route opgepikt richting Hanstholm. In Hanstholm was het de bedoeling om het bunkermuseum te gaan bekijken, maar helaas, er mogen geen honden in. Wat rond gelopen op het buiten terrein. Hier waren 2 gaten te vinden waar het de bedoeling was om 38 cm geschut in te plaatsen. Na dat de hele ochtend het droog was, wel bewolkt, begon het nu te regenen.
De route vervolgd via de “groene” route die ons uit eindelijk in Nykøbing op het eiland Mors bracht waar we heerlijk in de auto, uitkijkende over het water, chips and fish hebben gegeten. In de stromende regen.
De groene route weer opgepikt en de oversteek gemaakt naar het eiland Salling en gereden tot Sundsøre. Hier met de pond overgestoken naar Hvalpsund. Het idee was om in het zuiden van Hvalpsund een kasteel te bekijken, dit was een museum met oude landbouwwerktuigen en hebben dit maar overgeslagen. Het begint weer droog te worden.
Doorgereden naar Lynderup, nog verder zuidelijker. Hier zou volgens onze gegevens het oudste kasteel van Noord Jutland staan, weer een domper, niks kunnen vinden. Dus maar terug naar de camping.


Zondag 20 juli 2008.

Vandaag, ondanks de voorspelde regen, naar Vinderup gereden. We zijn daar naar “Hjerl Hede” geweest. Een soort openlucht museum met allerlei gebouwen, een molen, een kerk, een winkel enz. uit de periode 1800-1850?.
Het leuke was dat ze probeerden om het zo echt mogelijk te laten lijken met, uit die tijd geklede mensen, diverse boerderij dieren en diverse beroepen die uitgeoefend werden.
Daarna terug naar de camping.
Het weer viel achter af mee, we hadden wel diverse buien, maar er was voldoende mogelijkheid om ergens binnen te gaan en om daar te schuilen.

 

Maandag 21 juli 2008.

Vandaag op weg naar Arhus om hier de "Gamle by" te bekijken. Een openlucht museum van een stukje oud Arhus. Hier werd getoond hoe de mensen in het verleden leefden en woonden.
Terug naar de camping onze laatste cache uit die omgeving gedaan. Deze lag in een stukje bos vlak bij een picknick plaats waar je tevens de mogelijkheid had om zelf een vuur te stoken. De benodigde materialen zoals; houd, een zaag en een kloof apparaat waren aanwezig.
Na het cachen terug naar de camping en na een korte pauze begonnen met opruimen van de voortent. Voor de rest van de tijd heerlijk in de zon gezeten, wat het weer betreft begint het er nu op te lijken.


Dinsdag 22 juli 2008.

rit 3Na het ontbijt de caravan achter de auto gekoppeld en op weg gegaan richting Ribe, onze volgende stop. De lucht zat nog helemaal dicht, maar goed we moesten nog wat kilometers rijden voor we op de volgende bestemming waren. Hoe verder we vorderde hoe donkerder het werd. Op de "Ribe camping" aangekomen lijkt het er toch op dat het droog blijft ondanks dat het bewolkt is.


Woensdag 23 juli 2008.

Rustig bij de tent gezeten en gewacht tot Jer. en de kids kwamen. Die waren er rond 11 uur. ‘s middags rond gewandeld in Ribe. ’s Avonds een dobbel en kaartspel gedaan.


Donderdag 24 juli 2008.

Vandaag naar het "viking centrum" geweest. ’s Avonds 1 cach gevonden, 1 niet gevonden en 1 in Ribe gedeeltelijk gedaan.
viking centrum Ribe


Vrijdag 25 juli 2008.

’s Ochtends. Jer. is met Jas. gaan vissen. De dames zijn wezen winkelen.
’s Middags begonnen met de luifel af te breken. ’s Avonds  hebben we de cach in Ribe afgemaakt en er nog 1 extra gedaan.


Zaterdag 26 juli 2008.

Opgestaan om 7 uur. Na het eten de tent afgebroken waar Jer. en de kids in lagen en de caravan reis gereed gemaakt. Rond de klok van half 10 vetrokken. Onderweg 1 keer in een korte file gestaan, pech van een auto was de oorzaak. In de richting van Denemarken, vanaf de elbe tunnel veel files gezien, waarvan 1 met een lengte van 23 km. Blij dat we de andere kant op gingen. Onderweg 3 stops gemaakt en de caravan bij huis geparkeerd om 17.30 uur. Op het moment dat die stond begon het als een gek te regenen.

Totaal aantal kilometers van huis naar huis: 3250 Km

 

 

 

 

Voor het weergeven van de inhoud op deze pagina is een nieuwe versie van Adobe Flash Player vereist.

Adobe Flash Player ophalen

Voor het bekijken van de fotos in zonder flash klik hier

Hjerl Hede

Openlucht museum in de buurt van Vinderup

(Wordt nog aan gewerkt)