Menenpoort

Belgie en Luxemburg

2013

  • Reisverslag
  • Foto's
  • De Lesse, Anserremme

vakantie in Heuvelland en Anseremme in Belgie en Consdorf in Luxemburg
van 13 juli t/m 1 augustus.


Zaterdag 13 juli.

Om 9 uur vertrokken uit Elst richting Gorinchem. Hier Caro afgeleverd aan haar vader die hier bij de evenementenhal staat te wachten.
Verder op weg naar België via Breda. In de buurt van Antwerpen file voor de rondweg, wat ons een vertraging van ongeveer 45 minuten oplevert maar wat kan dat schelen, we hebben vakantie.
Ongeveer 60 km voor Ieper onze eerste en enige stop gepland. Na ongeveer een half uur zijn we verder gereden in de richting van Ieper en dan Heuvelland. Om ongeveer 14:30 aangekomen op de camping ‘Ypra’.

Camping "Ypra"

IngangIngang camping Ypra

Ingang camping Ypra

Campingplaats

Camping plaats


Het landschap is zeker tot Ieper een “beetje saai”, dan wordt het ineens heuvelachtig en dat spreekt ons toch meer aan.
Nadat we de caravan en luifel geïnstalleerd hebben tijd voor een pauze met thee. Hierna zijn we naar de ‘Intermaché’ in Bailleul gereden net over de Franse grens. Hier wat kleine inkopen gedaan en toen terug naar de camping. Onderweg, ondanks dat we onze gps niet bij ons hebben, toch nog een cache gedaan via een omslachtige manier met de gsm. Terug op de camping een tweede pauze met een biertje, een wijntje en de kaasjes uit de ‘Intermaché’. Rond de tijd voor het avondeten naar de receptie gelopen voor een code voor internet, wat alleen te gebruiken is in en rond de kantine. Eten hebben we na al die kaasjes geen zin meer in dus nemen we een Belgisch biertje op het terras, en ondertussen halen we via de gsm de gegevens van de caches binnen.
‘s avonds tot 11 uur buiten gezeten. Aan de overkant hebben zich 5 jongens met een oude camper uit de prehistorie zich geïnstalleerd. Het is gewoon vermakelijk hoe zij zich met alle eenvoud redden.

 

zondag 14 juli

De zon schijnt als we rond 8 uur wakker worden. L lekker buiten met een kop thee rustig wakker worden. J komt een uurtje later er ook bij zitten. Na het ontbijt een eindje in de omgeving wezen toeren en hierbij nog een aantal caches gedaan. Tijdens het toeren zien we veel kleine begraafplaatsen uit de 1e wereld oorlog. Rond 1 uur zijn we terug bij de caravan. Lekker lui buiten zitten met een boek/IPad of Libelle. Lekker weer en we hebben tot 11 uur buiten gezeten. Toen was het bedtijd ;-)

 

Maandag 15 juli

Het is al lekker warm als de eerst haar neus buiten de caravan steekt. L.  lekker met een kopje thee  en een boek buiten, om 8.00 uur broodjes gehaald bij de bakkerskar vooraan op de camping. Om 9.00 uur wordt ook J, wakker. Na het ontbijt spullen gepakt en zijn we een eind oostelijk gereden omdat we daar een paar caches wilden doen. Henegouwen en Oost Vlaanderen zijn nu ook binnen. Dus in deze paar dagen al 3 provincies, al zijn die 2 laatste maar met 1 caches. Wie weet komen er nog meer. Op de terugweg gestopt in Ieper. De auto geparkeerd op de grote markt, hier naar de VVV. Dit valt wat tegen, alleen of moet ik zeggen vooral info over de 1e wereldoorlog en alles wat hier in de omgeving hiermee te maken heeft. Een uurtje in de stad rondgelopen en o.a. de “Menenpoort” bekeken. Terug op de camping wat gegeten en een bakkie gedaan. Rond half 5 nog even naar “de kantine”, vooral om gebruik te maken van internet en om een biertje te drinken. Na het eten blijven we natuurlijk buiten zitten, maar het lijkt iets frisser als gisteren. Om 9.00 uur gaat er al een fleece-vest aan, maar we mogen niet klagen, we hebben de hele dag zon en rond de 27 graden.

 

Dinsdag 16 juli

Rond de klok van 8, half negen staan we op. Na een rustig ontbijt in het zonnetje doen we wat boterhammen en drinken in de auto en vertrekken dan richting ‘De Panne’ aan de kust. Onderweg komen we de wegbewijzering voor ‘Vleteren’ tegen. Volgens L moet hier de abdij zijn die het bier brouwen wat J van vrienden van ons heeft gehad.  Dus de borden gevolgd richting ‘Vleteren’ en op een gegeven moment zien we inderdaad de borden staan voor ‘Abdij Sint-Sixtus’. Hier aangekomen wat foto’s aan de buitenkant gemaakt. Ik zou graag wat bier meenemen maar dat kan helaas niet. Het bier moet van te voren bes teld en afgehaald worden op de datum en tijd die je door krijgt van de abdij. Verder gereden naar ‘De Panne’. Hier aangekomen een parkeerplaats dicht bij het strand op gezocht, gelukkig was het nog niet zo druk. Hierna wat rond gelopen over de boulevard en ons zitten vergapen aan de flats rond het strand/duinen. We hadden het strand nog opgewild maar daar mochten geen honden komen.
Verder gereden langs de kust in de richting van Oostende. Tussen Middelkerke en Oostende gestopt langs de kant en daar naar het strand gelopen.
De weg verder vervolgd naar Oostende. Vlak voor Oostende komen we nog langs een Duitse kust verdediging van de 2e wereld oorlog.
Oostende doorkruist en verder door gereden naar ‘De Haan’ waar we wat gedronken hebben en natuurlijk een ansichtkaart gekocht hebben waar natuurlijk de Haan op stond en dit verstuurd naar de buren.
Van ‘De Haan’ zijn we naar Brugge gereden. Na de auto geparkeerd te hebben in de buurt van het concertgebouw zijn we richting het centrum gelopen. Onder het bezichtigen van Brugge nog een Earthcache gedaan. Brugge is de moeite waard om te bekijken, een leuke stad met oude gebouwen.
Rond de klok van 16:00 weer terug gereden naar de camping. Na een kop thee en een korte pauze richting de kantine voor ons dagelijkse Belgische biertje en de internet verbinding.
Na een lekkere warme dag, het avond eten en een rustige avond “lezen” naar bed om weer fit op te staan voor een nieuwe dag.

 

Woensdag 17 juli.

Een rustig dagje gepland. Lekker lang zitten lezen en uiteindelijk toch maar eens in de auto gestapt. Richting de Franse grens om net over die grens een paar caches te doen (we hebben er 2 gevonden) en in Bailleul een paar boodschappen. Dit werden barbecue boodschappen, dus terug op de camping eerst zo’n weggooi geval, wat we al heel lang hadden liggen, aangestoken. Dit werkte niet (waarschijnlijk te oud) dus het barbecue deel van de skotelbaai met aluminium folie bekleed en daarop ons vlees gaar gemaakt. Tussendoor nog wel even naar de kantine om de krant binnen te halen op de IPad en de caches te loggen. ’s Avond nog zitten lezen en toen was er al weer een dag voorbij.

 

Donderdag 18 juli.

Bekenden zijn jarig en een oom en tante zijn vandaag 50 jaar getrouwd dus vanmorgen eerst maar eens naar de kantine gelopen om via facebook allerlei felicitaties de wereld in te sturen. Ontbijten (vandaag geen verse broodjes, de bakker heeft vandaag rustdag) en rustig de dag opstarten. Naar het dorp (Kemmel) om hier bij de VVV eens rond te kijken. Terug op de camping aan de overkant in de schaduw  de folders door gekeken en alweer een broodje gegeten. Weer in de auto en een poging doen om rond Ieper nog een paar caches te vinden. We hebben er 6 mee, en we vinden er 3, toch 50% score. Terug op de camping eerst maar weer naar de kantine, krant binnen helen en caches loggen. We eten op tijd vandaag want vanavond nog weer even terug naar Ieper.  Elke dag wordt hier onder de “Menenpoort” de “Last Post” geblazen voor slachtoffers van de eerst Wereldoorlog. Als je toch in de regio bent, moet je dat een keer hebben meegemaakt.

 

Vrijdag 19 juli

De dag rustig begonnen. Eerst wat eten en rond de klok van half elf richting Bailleul om diesel te tanken en boodschappen te halen. Hierna terug gereden naar de camping en de rest van de dag een beetje geluierd, boek gelezen en niks doen. ’s Middags is J nog op de mountainbike een klein uurtje wezen fietsen over de Kemmelberg wat natuurlijk tegen viel, conditioneel niet goed en de temperatuur was ook te hoog. Aan het eind van de middag zijn we uit eten gegaan bij de plaatselijke frituur. J een patat met en een frikadel speciaal en L patat met en een kaaskroket. De patat viel tegen, van buiten krokant gebakken maar van binnen net puree. Na het eten terug gewandeld naar de camping. Nog even bij de caravan gezeten en na een half uur richting de kantine om ons laatste pintje daar te drinken. Voor het eerst van deze week probeert de eigenaar vriendelijk te doen en tracht zelf een grapje te maken. Jammer te laat. Hierna terug naar de tent, de luifel, windscherm, vloerkleed en nog wat ander zaken worden opgeruimd. Hierna nog  wat lezen en dan naar bed.

 

Zaterdag 20 juli

Om half negen wordt J wakker. L is al een poosje wakker. We eten en drinken wat het ruimen dan de caravan in. Alles wordt in gereedheid gebracht voor het naderende vertrek. Om ongeveer 10 uur rijden we. De routeplanner stuurt ons eerst naar het zuiden richting de Franse grens waar we de snelweg op draaien richting Lille. Vanaf Lille ging het weer naar het noorden richting Charlesroi. Hierna ten noorden van Namen langs, daarna naar het zuiden tot aan de afslag Dinant alwaar we via een toeristische route (hopen dat we geen verkeer tegen komen) richting de camping rijden. Aangekomen op de camping 'Villatoile' blijkt er iets met de reservering mis te zijn gegaan, de enige plek die ze voor ons hebben is tussen de seizoenplaatsen. In de eerste plaats is de ruimte te klein maar willen we de caravan waterpas hebben moeten er blokken onder van zeker 50 cm. Dus overleg en er wordt alsnog een fatsoenlijke plek (vlak) voor ons gevonden alwaar we de caravan neer zetten en de luifel en stoelen etc installeren om wederom op onze luie krent te gaan zitten.

Camping Villatoile

CampingplaatsCamping plaats

Camping plaats

Aan de 'Lesse'

Aan de Lesse

 

 

Zondag 21 juli

Ergens tussen half negen en negen uur zijn we beide wakker. Op ons gemak ontbeten en ons mentaal voorbereid op een warme dag. De voorspellingen geven ca.32 C aan. We hebben het grootste deel van de dag vooral schaduw gezocht met een boek en water. ’s Middags zijn we richting Dinant gereden. We willen toch even iets doen en in de auto is het relatief koel met de airco aan. Een super markt gevonden die op zondag open is. Hier water en wat andere dingen gekocht. En weer terug naar de camping. ’s Avonds nog lang buiten gezeten. Bij het naar bed gaan hebben we ons dekbed ingeruild voor een laken, ramen open en proberen te slapen.

 

Maandag 22 juli

L. is al weer op tijd wakker en staat om 8.15 uur al onder de douche. Terug in de caravan worden de “mannen” ook net wakker. Maar weer rustig beginnen. Het beloofd weer een erg warme dag te worden (34 C is de voorspelling). Om onze oude brood op te maken eerst wentelteefjes met kaas gemaakt, lekker als ontbijt. Met de stoel onder de arm naar de waterkant gelopen, de camping ligt aan de “Lesse”. Hier is het nu nog rustig maar in de loop van de dag wordt het steeds drukker met spelende kinderen en vooral met kano’s die de rivier afkomen. Net bij de camping zit een soort dammetje met een kleine doorvaart voor kano’s met direct daarna een kleine stroomversnelling, succes verzekerd! Hier gaan dus de nodig boten om en in ieder geval wordt bijna iedereen nat dus bij bijna elke boot gillen. Er is dus steeds wat te zien. Hier wat te drinken gekocht en later zelfs frites. Rond een uur of 3 terug naar de caravan, het avondeten voorbereid (slaatje gemaakt) en in de schaduw zitten lezen. Na het eten en de afwas naar voren gelopen en in het restaurant met een biertje gebruik gemaakt van het internet. Een erg trage bedoeling. Gisteren lukte het niet om de krant binnen te halen, nu met moeite. Weer lekker lang buiten zitten, binnen is het warm en ondanks dat alles open staat, koelt het niet echt af.

 

Dinsdag 23 juli

Beiden waren we rond de klok van half negen wakker. We starten de ochtend weer in een moordend “Rustig” tempo. De temperatuur buiten de caravan stijgt alweer richting de 33/34 C, het wordt dus weer een warme dag. Na rustig van het ontbijt genoten te hebben pakken we wat spullen in de auto en gaan richting ‘Givet’ in Frankrijk om daar een paar caches te doen en van de omgeving te genieten.
Vanaf ‘Givet’ gaat het richting de Yacht Club van Anseremme, hier wordt ook nog een cache gevonden. De volgende ongeveer 800 mtr verder aan de Maas wordt niet gevonden en we besluiten om door te rijden naar de winkel in net buiten Dinant.
Vanaf de winkel gaat het terug naar de camping waar we de rest van de dag rond de caravan vertoeven en een boek lezen, mensen kijken, rustig blijven anders wordt het nog warmer. Aan het einde van de middag krijgen we een sms’je van Jer. dat hij woensdag rond de middag bij ons is, hij blijft een paar dagen logeren bij ons in België en Luxemburg.
ipv ons dagelijkse tripje naar de tap voor ons dagelijkse biertje (klinkt als een verslaving) nemen nu een wijntje bij de caravan (scheelt weer lopen dus minder verlies van zweet wat weer aangevuld moet worden). De rest van de avond weer lekker lang buiten kunnen zitten. Er is voor de nacht/ochtend wel regen en onweer voorspelt, maar we zullen wel zien.

 

Woensdag 24 juli.

Het voorspelde onweer en regen voor de nacht leek mee te vallen, J heeft het wat horen rommelen en het heeft een beetje geregend. Precies genoeg om het een beetje af te laten koelen.
L. was weer vroeger wakker dan J. en geeft op geven moment aan (J. is ook wakker) dat het in de caravan 22 C is en buiten de caravan 20 C. Terwijl L. het ontbijt buiten zet stuurt J. een sms’je naar de buurman die vandaag jarig is. Lui bij de caravan zitten lezen tot rond 12. 00 uur Jer. arriveert.  Wat gegeten en omdat het toch wat regent, zijn we wat gaat toeren. Via Falmagne, Hasiére, Onhaye langs binnendoor weggetjes naar Namen (Namur). Aan de Oostkant van de Maas, langs de rivier terug naar Dinant. Intussen schijnt de zon weer. In Dinant op een terrasje aan de Maas iets gedronken en een “Crêpe au chocolade” gegeten. Terug op de camping, de tent opgezet voor Jer., kliekjes gegeten en een pintje gedronken in de “oude molen”.

 

Donderdag 25 juli
Rond half negen wakker, L. broodjes gehaald en mannen vatten het plan op om te gaan kanoën op de Lesse. Uitzocht hoe en wat en even na 11 uur vertokken ze naar het eindpunt. Water mee, een broodje, een handdoek en goed ingesmeerd.  Daar de auto geparkeerd, kaartje ingeleverd en met de bus naar het startpunt, in de buurt van Gendron, van de ca. 12 km lange route. Bij de camping zat L. met Terry en camera te wachten vanaf 13.00 uur. Om 14.30 uur kwamen de heren eindelijk langs. Even uit de boot de benen streken en dan weer verder voor het laatste stukje. Op de camping even zitten en dan lekker even onder de douche. Nog even zitten en dan naar de molen voor ons dagelijks internet contact en een biertje natuurlijk. De skotelbraai opgezet en gegeten. Na het eten maar weet lui zitten rondkijken naar wat er om ons heen gebeurt.

 

Vrijdag 26 juli

Opgestaan rond de klok van half negen. Het motregent  wat. Na het ontbijt richting Dinant gereden waar we naar de grotten van La Merveilleuse. Hier een kop thee en Jer een kop koffie gedronken omdat we moesten wachten voor de rondleiding van 12 uur.  12 uur richting de grotten gelopen met onder begeleiding van een gids. Tijdens de tocht van ongeveer 50 minuten heeft hij het een en ander uitgelegd over de grot. Toen we weer buiten kwamen scheen onder tussen de zon weer en begon al weer redelijk warm te worden. Vanaf de grotten zijn we naar het museum van Leffe gereden. Hier een rondleiding gedaan met behulp van beeldschermen waarbij de geschiedenis van het Leffe bier werd uitgelegd. Na de rondleiding hebben J en Jer nog een proeverijtje van 3 biertjes gehad. Deze bestond uit een Leffe Ruby, Leffe brun en een Leffe Royal. Bij het verlaten van het museum kregen we alle drie als cadeautje een groot Leffe glas.
Vanaf het museum van Leffe zijn we naar de winkel gereden voor de nodige boodschappen. Vanaf de winkel langs de Ford garage, voor een nieuwe lamp, diesel getankt en toen weer terug naar de camping. Hier nog wat rond gehangen, even gekeken bij de Lesse naar de kano vaarders/stuntelaars en toen op weg naar het restaurantje bij de camping voor het avond eten en ons dagelijks biertje.
Terug bij de tent de luifel, vloerkleed en nog wat dingen opgeruimd. De rest van de avond zitten kaarten en rond de klok van 11 naar bed.

 

Zaterdag 27 juli

’s nachts rond de klok van 2 wakker, het rommelt en licht wat. Als we ons omdraaien om verder te slapen word de caravan verlicht en gelijk een knal waar zelfs Terry van overeind komt. Even luisteren maar geen geluid op de camping van een inslag ondanks dat het HEEL dichtbij was. Maar weer gaan liggen en geslapen tot een uur of 8. L is al brood aan het halen terwijl J zich aankleed. We gaan buiten zitten op de stoelen die nog iets nat zijn van de regen van die nacht. Onder tussen wordt Jer ook wakker en schuift ook aan bij het ontbijt. Tijdens de laatste happen van het ontbijt  begint de lucht steeds donkerder te worden en wat later begint het lichtelijk te regenen, dus spullen naar binnen. J en Jer gaan richting het sanitairgebouw als het verschrikkelijk begint te stortregenen. Dit houdt geruime tijd aan. De heren staan te wachten tot het wat droger wordt, intussen heeft L de afwas klaar en binnen in de caravan opgerommeld. Uiteindelijk toch de kleine tent maar opgeruimd en in een plastikzak gefrommeld. Dat zien we vanmiddag dan wel weer. Afgerekend en ondanks de regen toch maar op richting Luxemburg. We rijden om even over 10 uur. Net voor de Luxemburgse grens een korte stop voor sanitairgebruik en thee/koffie met een donut. Door naar Consdorf, waar we om 13.30 uur aankomen bij camping 'la Pinède'.

Camping La Pinède

Camping ingang

Ingang camping

Campingplaats

Camping plaats

Camping plaats


We hebben gereserveerd via internet en thuis een plek uitgezocht en vast gelegd, dus dat moet goed komen denken we. Helaas, ook hier gaat het anders als gepland. De reservering is niet goed gegaan ondanks een bevestiging, we krijgen uiteindelijk wel een plek, maar niet echt groot en wat lastig bereikbaar. Maar we redden ons en we hebben schaduw, dat is heel wat waard met de warmte. Spullen opgezet en toe koffie/thee met abrikozenvlaai ( we moet toch iets doen om onze 8e trouwdag te vieren). Na de thee/koffie een stukje lopen en een cache doen die vlak bij de camping ligt. Na even zoeken wordt deze door J. gevonden, wel een paar natte voeten maar dat mag de pret niet drukken.  ’s Avonds de bbq aan en worstjes, kippenspiesjes met 2 soorten pasta salade. Koffie/thee met nog een keertje vlaai toe. Lekker buiten gezeten tot zeker 23.00 uur. We wilden net richting ons bed gaan, toen het enorm begon te waaien. Dus stoelen onder de caravan en alles wat los stond opgeruimd. Het spetterde wat en verder zetten het slechte weer niet echt door. Wel vielen er steeds dennenappels  op de caravan dus het eerst stuk nacht was niet echt rustig.


Zondag 28 juli

Het regent zachtjes als we wakker worden en de vooruitzichten zijn, dat het zo zal blijven vandaag. We besluiten naar Vianden te rijden. Hier bij “het Chateau” zijn “Middeleeuwse Festiviteiten” . We parkeren de auto langs het water en lopen eerst even door het centrum en dan naar het kasteel. Zowaar mogen er nu ook honden binnen, we hebben al wel eens met de hond buiten gezeten, maar dit zal wel i.v.m. de gelegenheid zijn. Er is van alles te zien. Allerlei kraampjes met de meest uiteenlopende “middeleeuwse dingen” honing, kleding, wapens, stenen, sieraden, worstjes. Van deze laatste hebben we er, toen we naar huis gingen, een paar gekocht om mee te nemen ( een met look, een met olijven, een met calvados en een die gerookt is.) We hebben even wat gegeten (worstjes met een sausje of kippenvleugeltjes) en we hebben even staan kijken/luisteren naar muziek en bij “riddergevechten” . Terug naar de auto en via Echternach (hier zoeken naar een supermarkt om van de week boodschappen te kunnen doen) naar de camping terug gereden. We moeten natuurlijk de meegebracht worsten proeven, we hebben nog kaas en ander smeersel dus besluiten we om vandaag ons avond eten maar te laten bestaan uit “hapjes”. Zo komen we ook wel vol. We sluiten de avond af met een spelletje monopoly,  wat glansrijk gewonnen wordt door J, hij heeft al snel de Kalverstraat en Leidsestraat met eerst de nodige huizen en later zelfs hotels. Daar valt natuurlijk niet tegenop te boksen.

 

Maandag 29 juli

Zo tussen 8.30 en 9.15 is iedereen wakker. Na het ontbijt hebben we onze loopschoenen aan gedaan en water en koek in de rugzak gestopt. We maken ons klaar voor een wandeling (natuurlijk met cache) langs de “Kuhlscheier”, “Dewepetz” en “Rittergang”.  Tot onze grote frustatie vinden we de cache niet. Hier lag vroeger de cache “Atterkopp” waar we al 2 x naar zijn wezen zoeken en toen ook niet hebben kunnen vinden, nu deze dus ook niet. Onderweg  hebben J. en Jer. wel in allerlei rotsspleten gezocht maar dat mocht niet baten, iemand moet op de hond passen dus L staat geduldig op het pad te wachten en te kijken naar de klim en klauter partij van de beide heren. Terug op de camping ( na een wandeling van 9,5 km.) eerst maar even afkoelen en wat vocht tot ons nemen. J. en Jer. zijn toen gaan douchen L. heeft de shirts gespoeld zodat ze weer wat opgefrist zijn voor de volgende keer. Bij de receptie een  wandelkaart gekocht zodat we kunnen studeren op de paden en morgen een nieuwe poging kunnen doen om als nog de cache te kunnen loggen. Verder lekker “Niks” doen. Rond 18.30 uur gaat de skotelbraai aan.

 

Dinsdag 30 juli.

’s Morgen heeft L. broodjes gehaald bij de bakker vooraan bij de receptie. Na het ontbijt zijn we wat gaan toeren en hierbij en aantal caches gedaan in het midden van Luxemburg. Uiteindelijk kwamen we uit in Diekirch. Dat voelt vertrouwd, hier zijn we al een aantal keren geweest en we weten dus ook de weg naar de parkeergarage. Hier de auto neergezet en na even lopen een terrasje om wat te drinken en wat te eten. We hebben ons aan de croque’s gewaagd. Het terras had een internettoegang voor gasten, hier hebben we dan ook dankbaar gebruik van gemaakt om even mail te checken en facebook te updaten. We doen hierin niet onder voor de jeugd. Iets gekocht voor de kids van de buren, die geven onze planten water en boodschappen gedaan voor het eten van morgen en wat dingen om mee naar huis te nemen. Op de camping terug even lekker gezeten, spelletje gedaan en daarna vooraan de camping, bij Lou’s friet (van die lekkere dikke Vlaamse) en een burger (New Yorker, dus met alle toeters en bellen) gegeten. ’s Avonds door met 31en Jer blijft winnen vandaag.

 

woensdag 31 juli

We worden laat wakker, de eerste om 9.15 uur pas. Na het ontbijt gaan J en Jer toch nog een poging door om de cache “Kuhlscheier” te vinden. Dat moet toch lukken zou je zeggen. En ja hoor om even na 12.00 uur kwamen ze blij terug. Toch gevonden en wel vlak bij waar J van de week al had gekeken, Was hij toen maar 10 meter doorgelopen. Toen de tent waar Jer in geslapen heeft opgeruimd, en hem uitgezwaaid. Hij gaat terug naar huis. J en L de auto in en we zijn richting het zuiden van Luxemburg gereden, hier hebben we nog geen cache kunnen scoren en willen we onze kaart gekleurd hebben, moet dat eigenlijk wel. We vinden er een bij  een kasteeltje van het Rode Kruis. Weer een “vlekje” weggewerkt. We ondernemen nog een paar pogingen die niet lukken omdat wegen niet toegankelijk zijn. Dan terug richting Mullertal. Hier vinden we er gelukkig nog wel 2. Onze TB werd hier nog gespot en ook wij konden  2 TB’s spotten (een rugzak en een auto). Al met al een goede dag denk ik zo. Toen doorgereden naar Echternach en hier bij de supermarkt de laatste inkopen gedaan. Als we weer op de camping zijn, eerst maar eens een aantal logs maken, daarna eten koken en weer verslag schrijven.

 

Donderdag 1 augustus

Om half tien worden we wakker. We eten rustig ons ontbijt. Onder tussen overleggen we wat we gaan doen. Ivm zwarter dan een zwarte zaterdag  en de voorspelde hoge temperaturen op vrijdag  besloten we om vandaag in te pakken en te vertrekken, het is dan 11 uur. Rond de klok van 12:30 rijden we richting de receptie alwaar we uitloggen en op weg gaan naar huis. Via Echternach, Bitburg, rijden via de E29 richting Sankt Vith.  De routeplanner wil ons via Keulen omhoog sturen naar Enschede, maar wij kiezen voor Sankt Vith, Luik, Maastricht. Op een parkeerplaats en de buurt van Eijsden gestopt, Terry even uitgelaten en zelf een sanitaire stop gemaakt. Hierna weer op weg verder naar het noorden. Het is lekker rustig op de weg. Op de A50 voor Apeldoorn de tweede stop gemaakt. Hier eten we wat warms zodat we dit thuis niet hoeven doen. Via Apeldoorn, Deventer, Almelo zijn we rond de klok van 18:45 thuis. En zoals elke keer weer, wat is alles groot en ruim. De volgende dagen zijn we druk bezig geweest met wassen, de caravan schoonmaken en nog wat dagen aanrommelen.

 

 

Voor het weergeven van de inhoud op deze pagina is een nieuwe versie van Adobe Flash Player vereist.

Adobe Flash Player ophalen

Voor het bekijken van de fotos zonder flash klik hier

Kanovaren op de Lesse

Voor het weergeven van de inhoud op deze pagina is een nieuwe versie van Adobe Flash Player vereist.

Adobe Flash Player ophalen

Van de rots in het water springen.

Voor het weergeven van de inhoud op deze pagina is een nieuwe versie van Adobe Flash Player vereist.

Adobe Flash Player ophalen